Et modeord

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerforening er for defensiv, det er nødvendigt at være offensiv for at markere sig i debatten, defensiv og offensiv har været dette års modeord i Lærerforeningens faglige debat . . .

- Jeg synes, det kunne være mere offensivt at holde fast og så gennemføre en offensiv mediestrategi for at forsvare det end at falde for den sidste nye managementstrategi.

Mogens Stig Møller

Brøndby Lærerkreds

- Hvis offensiv betyder, at man overtager arbejdsgiverens ideer, og defensiv betyder, at man holder fast i nogle grundlæggende værdier, så er det ikke så ringe endda at være defensiv.

Lotte Lange

hovedstyrelsen

- Hver gang jeg hører ordet offensiv, spænder jeg hanen, fordi jeg tænker, 'nå, nu skal vi til at være følgagtige igen'.

Rigmor Jark

hovedstyrelsen

- Skulle vi ikke i stedet for tage at være offensive - arbejdsgiverne vil gerne have fast arbejdstid, fint, så siger vi 8-16, skrivebord, computer og fuld overtidsbetaling efter klokken 16. Så vil arbejdsgiveren komme i defensiven!

Bjarne Krogh

Aalborg Lærerkreds

- At forlange en startløn på løntrin 39 er ikke offensivt, det er urealistisk!

Peter Hess-Nielsen

Ballerup Lærerforening

- I går lykkedes det næsten at få slidt begreberne offensiv og defensiv op.

Niels Munkholm Rasmussen

Odense Lærerforening

på kongressens anden dag