Dengang

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Landet rundt

Ordblindeinstituttet i Holbergsgade, København, koster 100.000 kr. om året i drift. En trediedel af udgifterne dækkes af elevernes betaling. Underskuddet betaler Socialministeriet.

Børnene i Staushede skole i Sønderjylland har selv sparet sammen til en skoleradio ved at gå på kartoffelarbejde på gårdene.

77 børn er ifølge færdselsstatistikken dræbt i den københavnske trafik i 1949. I 1948 var det endnu værre; da blev 99 børn ofre for trafikken.

Forfatteren Soya har vundet førstepræmien i konkurrencen om den bedste skole-færdselskomedie.

Den fynske skolescene har holdt 25 års jubilæum. 346.333 børn har i de forløbne år set forestillingerne.

Folkeskolen nummer 41

oktober 1950

For 25 år siden

Tæt på Grønland

Foreningens formand, Jørgen Jensen, udtaler efter en rundrejse i Grønland: 'Der var flere grunde til at rejse derop. Dels har man i mange år måttet konstatere en alvorlig mangel på lærere, og dels var det praktisk, at jeg som repræsentant for tjenestemændene i dispensationsnævnet fik mulighed for at stifte personligt kendskab med Grønland og lejlighed til at tale med folk deroppe. Den helt aktuelle baggrund er manglen på lærere. Vi er blevet enige med grønlandsministeriet om, at der nedsættes en paritetisk sammensat arbejdsgruppe mellem ministeriet og Danmarks Lærerforening. Denne arbejdsgruppe skal analysere problemerne omkring lærerrekrutteringen i Grønland. Specielt to spørgsmål trænger sig på. Det ene er lønproblemet og det andet kan samles under fællesbetegnelsen: Social sikkerhed. Man ønsker sikkerhed for at kunne vende tilbage til Danmark efter nogle år på Grønland'.

Folkeskolen nummer 41

oktober 1975