Anni K. Terney

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Anni K. Terney døde pludseligt den 2. september. Hun blev 58 år.

Anni begyndte som lærer på Islev Skole i Rødovre og var i flere år en markant lærerrådsformand. Hun flyttede senere til Skovlunde Skole i Ballerup og fulgte med til Lundebjergskolen, da skolerne blev sammenlagt.

Som lærer var hun på forkant med læseplaner og nye undervisningsformer. Hun var altid optaget af at indføre nye idéer, men de skulle plantes i virkeligheden. Undervisningen skulle ikke rives ud af den sammenhæng, hun selv og eleverne kom fra.

Hun var den fødte pædagog og brugte sine evner til det yderste. I samarbejde var hun den stærke dynamo. Anni havde store organisatoriske evner. I Kristelig Forening for Unge Kvinder (KFUK) kom de tydeligt til udtryk, da hun var med i ledelsen, der planlagde de store landslejre med over 10.000 deltagere.

Opgaverne og presset i skolen følte hun i de seneste år alt for stort. Derfor havde hun netop søgt orlov og lagt mange planer.

Anni var en farverig person med en bevidst holdning til menneskelige værdier. Hun kendte sit værd, kæmpede for sine idéer - gik aldrig på kompromis. Hun kunne skabe modstand, men gjorde indtryk på enhver, hun kom i forbindelse med.

Ebbe Hinz, Islev Skole

Ditte Poulsen

tidligere Skovlunde Skole og

Lundebjergskolen