JCJ fylder 70

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

JCJ stod der under Jens Christian Jørgensens ledere i Folkeskolen. Omkring 300 skrev han i den periode, hvor han var ved roret. Og lederne blev bemærket, for holdning savnede han ikke.

JCJ var redaktør for Folkeskolen fra 1979 til sommeren 1987, hvor han overlod lederpladsen til signaturen -th. Men JCJ var kendt af Folkeskolens læsere, længe før han blev ansvarshavende - et kvart århundrede bliver det til, når man medregner de mange år, hvor han som freelanceskribent leverede både reportager, interview og kommentarer.

Jens Christian Jørgensen er uddannet fra Th. Langs Seminarium i Silkeborg. I 1954 blev han ansat ved Århus Skolevæsen, og han var fra begyndelsen optaget af både pædagogik og fagpolitik; i rask rækkefølge blev han lærerrådsformand, medlem af kredsstyrelsen og næstformand for Århus Lærerforening. Derefter gjaldt det arbejdet på Danmarks Lærerhøjskole, hvor han i en årrække var inspektør for Århus-afdelingen.

I Folkeskolen kan man læse sig til, at JCJ ser verden gennem sit temperament. Han har stor forståelse for, at der skal være plads til alle synspunkter. Men han har ikke megen sympati for det, han opfatter som overfladiskhed eller letkøbte meninger. Det svirpede, når han ramte, og folk på fløjene fik bank - på lederplads.

I 1987 vendte JCJ tilbage til Danmarks Lærerhøjskole, denne gang i Aalborg, og da han senere valgte førtidspensionen, boltrede han sig igen i spalterne, denne gang i Århus-lærernes blad, 'Skolen', og stadig med både vid og skarphed. Selv et referat fra et møde i kredsstyrelsen kunne han gøre spændende.

Nu har JCJ også forladt dette blad, og den 1. juli fylder han 70 år. Men Folkeskolen har ikke kunnet opsnuse, om fødselaren er hjemme på dagen, for han er ofte på farten. Snart gælder det musikken, snart fugle, som han endog opsøger i fremmede verdensdele. Og så selvfølgelig børnebørnene.

Stort tillykke til JCJ fra

-th