Dengang

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

I få ord

Ballerup skal have 3 skoler, den nuværende Parkskole, der udvides til 24 klasseværelser, Lindeskolen og en ny skole ved Nyvej-kvarteret, de to med eksamensafdeling. Man regner med, at der bliver 18-20.000 indbyggere i Ballerup med 1800-2000 skolesøgende børn.

. Frederiksberg vil bygge ny kommuneskole på en 15.600 m2 stor grund ved Roskildevej.

Søllerød kommunes skolevæsen er i stadig udvikling. Der oprettes et nyt embede som stadsskoleinspektør, ansættes 6 nye lærere eller lærerinder, udnævnes 2 overlærere og ved Ny Holte skole en viceinspektør.

Odense vil bygge to nye skoler i de kvarterer af byen, der vokser stærkest, og udvide flere af de eksisterende skoler.

Esbjerg arbejder med planer om oprettelse af en problembørns-koloni for 20 børn og 2 problembørnsklasser.

Mosegårdsskolen i Vangede skal smykkes med et kæmpeloftsbillede i aulaen: 'Prometheus raner ilden', malet af Jais Nielsen på akustiske plader.

Folkeskolen nummer 27

juli 1950

For 25 år siden

Landet rundt

Herlev forsøger at gøre noget ved den altfor store restgruppes problemer. Alle drenge og piger, der nu går ud af Herlevs skoler, vil til september blive ringet op af skolevejlederen på deres gamle skole eller få et brev fra ham. Hver enkelt elev vil blive spurgt, om hvad han foretager sig i øjeblikket, hvilke planer han har, og om han trænger til hjælp til at komme i gang.

Bethaniagades skole i Herning er nu lukket, efter at den siden sin opførelse i 1904 har huset børneskole, realskole og senere gymnasium. Siden 1958 har skolen været centralskole for 8.-10.-klasserne fra hele Herning by. Lukningen er et resultat af den ændrede skolestruktur, der fulgte med kommunesammenlægningen i 1970.

Folkeskolen nummer 26-27

juli 1950