Paris med stil. Vind to nætter for to personer på hotel Cervantes i Paris’ 8. arrondissement i Chambre Double Premium inklusive morgenmad.

Giv karakter og vind en rejse til Paris

Klik ind på folkeskolen.dk, læs to elevstile, giv en begrundet karakter og vind flotte præmier.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danske familier, eksportører, forskere og turister er hvert år i Frankrig. Fransk åbner dørene til kommunikation, oplevelser og arbejde i den fransktalende del af verden med sine 200 millioner indbyggere på fem kontinenter. Frankrig er det sjettestørste handelsland i verden, og fransk gør det muligt at søge arbejde i virksomheder, der handler med Frankrig, Canada, Schweiz, Belgien og store dele af Afrika.

Det kan man langtfra altid mærke i den danske folkeskole, hvor faget fransk er trængt. Men måske vender det? I hvert fald er der i år flere, der vil læse tysk og fransk på universiteterne, end tidligere.

Vind weekendophold i Paris

Elever, der har fransk som valgfag, kunne i sommer skrive fransk stil ved folkeskolens afgangsprøve, og i 10. kunne eleverne skrive fransk stil efter de nye prøveregler ved FS10-prøven. I 2011 indgår skriftlig fransk som udtræksmulighed parallelt med mundtlig fransk ved afgangsprøven.

Men hvad skal der lægges vægt på, når en fransk elevtekst i 9. og 10. klasse skal bedømmes? Og hvor skal karakteren placeres med den nye skala, hvor der er trængsel på midten?

Det kan du være med til at teste ved at klikke ind på folkeskolen.dk og læse to autentiske elevstile fra 9. og 10. klasses afgangsprøve i sommer. Læs oplæg og opgaver, orienter dig i prøvevejledningen, se, hvilke delkarakterer 9.-klasse-eleven har fået for lytning, læsning, sprog og sprogbrug og 10.-klasse-eleven for sprog og sprogbrug, og giv så en begrundet karakter for den ene eller begge elevstile.

Én karakter giver et lod i trækningen om et weekendophold for to til Paris. To karakterer giver to lodder. Rejse og ophold er sponsoreret af Frankrigs Turistråd, Air France og hotel Cervantes i Paris.

Vind bøger til din franskundervisning

Blandt deltagerne trækkes der også lod om to gange to sæt læremidler fra forlaget Alinea:

To gange 12 styk af »Vive le cinéma« af Danièle Eychenne og Dea Jespersen om fransk film, skuespillere med mere.

Og to gange 12 styk af Bente Olssons frilæsningshæfte »Rue de la Perle« med tilhørende cd.

Den kollegiale diskussion

Og det er ikke slut, når vinderne er udtrukket. For sammen med repræsentanter for de to faglige foreninger vil medlemmer af opgavekommissionen for fransk kommentere stile, karakterer, begrundelserne for dem og vilkårene for arbejdet med faget. Formålet er at inspirere til den løbende kollegiale diskussion om franskundervisningen og de udfordringer og problemfelter, lærerne oplever.

Sidste frist for deltagelse i konkurrencen er mandag den 18. oktober.

Samarbejde om faget fransk

Sproglærerforeningen, Fransklærerforeningen og fagbladet Folkeskolen sætter fokus på faget fransk i folkeskolen.

Formålet er at stimulere den kollegiale debat om fagets potentialer og problemer, men også på en uhøjtidelig måde at give fransklærere, lærerstuderende og andre franskinteresserede en konkret udfordring.