Nyheder fra folkeskolen.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fredag 4. maj 2001, klokken 9.54

Elever skal testes for at vise skolernes niveau

Årlige prøver for skoleelever på alle klassetrin - det foreslår Venstre i et nyt skoleudspil, som offentliggøres i dag.

Torsdag 3. maj 2001, klokken 14.35

Vollsmose-lærere slæbes i retten

Lærerne ved Abildgårdskolen og Humlehaveskolen i Odense risikerer dagbøder i Tjenestemandsretten for de to dage i eftersommeren, hvor de nedlagde arbejdet i afmægtig protest mod et psykisk arbejdsmiljø præget af vold og trusler. 'En helt urimelig overreaktion fra kommunens side', siger formand for organisationsudvalget i Danmarks Lærerforening Karsten Holst Nielsen til folkeskolen.dk.

Torsdag 3. maj 2001, klokken 12.19

Nej tak til Enhedslistens skoledemokrati

Over en bred kam afviser Folketinget Enhedslistens to forslag om udvidet lærer- og elevdemokrati i folkeskolen og ungdomsuddannelserne. Undervisningsminister Margrethe Vestager (Det Radikale Venstre) korser sig ved at (gen)indføre noget, der minder om kollektiv ledelse.

Torsdag 3. maj 2001, klokken 10.24

Venter med praktiklærerindgreb

Centrum-Demokraternes forespørgselsdebat i går om lærermangel indeholdt et tydeligt signal til parterne på skoleområdet om, at de inden august skal etablere den praktiklærerordning, som er aftalt i forliget 1997 om læreruddannelsen. Folketingsdebatten endte ellers uden formelle konklusioner.