Problemerne må løses på landsplan

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis flere har disse problemer, må det tages op politisk på landsplan, mener Ølstykkes kulturdirektør

'Jeg er da ked af at høre, at der er psykiske arbejdsmiljøproblemer på Stengårdsskolen', siger kulturdirektør I Ølstykke, Per Veise.

Han har ikke løsningen på problemerne parat, men henviser til planerne om skolens udbygning og en planlagt efteruddannelse til lærerne fra næste år.

'Men det er jo ikke den eneste skole, der har disse problemer. Hvis kampagnen viser, at bare hundrede af skolerne har disse symptomer, så tror jeg ikke, at kommunerne kan løse det alene. Så må problemerne tages op politisk på landsplan', mener Per Veise.

Det er Stengårdsskolen selv, der har formuleret tilbagemeldingen til Arbejdstilsynet efter telefonsamtale med forvaltningen. Beslutningerne ligger også i høj grad hos skolen selv. Per Veise henviser til decentraliseringen.

Med hensyn til at tackle de vanskelige elever har kommunen planer om kurser til lærerne i at klare adfærdsproblemer, ligesom kommunen har kontakt til Falck for at få et kriseberedskab sat i værk.

'Vi lukkede et specialtilbud til vanskelige elever, fordi rammerne ikke var gode nok, men vi arbejder nu på at finde på noget alternativt sammen med en nabokommune', fortæller Per Veise.

hela