Internet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

skal fremover skrives med lille begyndelsesbogstav, når andre regler altså ikke lige foreskriver, at det skal skrives med stort. For eksempel efter punktum.

Dansk Sprognævn betragtede tidligere ordet som et egennavn, men har ved at iagttage den skriftlige sprogbrug fundet, at ordet efterhånden bruges rent beskrivende og ikke som navn for en konkret teknisk konstruktion.

Der er ingen tvivl om iagttagelsens gyldighed; at jeg så finder, at det samtidig er en accept af en lille sproglig forringelse, som fjerner nogle præciseringsmuligheder, er en anden ting - omtrent ligesom hvis man accepterede ordet harddisk som betegnelse for den kasse, harddisken også er i. Men hvad skal vi dog kalde den kasse?

Dansk Sprognævn findes på www.dsn.dk/,og det er givetvis en URL (Uniform Ressource Locator), som mange dansklærere vil have glæde af at huske.

Denne uges NETopNU er redigeret af Johan Jacobsen