Sponsorering skal kulegraves

Enhedslisten vil finde ud af, hvor sponsoreringen er på vej hen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Enhedslistens Søren Kolstrup fik ikke meget ud af at kalde undervisningsminister Margrethe Vestager i samråd om sponsorering i Folketingets uddannelsesudvalg.

Ministeren understregede ifølge Enhedslistens uddannelsespolitiske ordfører, at det er vigtigt at betragte folkeskolen som led i en decentral struktur, og at det først og fremmest er decentralt, at eventuelle problemer på området skal løses.

Søren Kolstrup er nervøs for, at sponsorer begynder at tage over på områder, som det offentlige burde finansiere, for eksempel anskaffelse af undervisningsmaterialer. Han frygter, at der vil blive brugt for mange kræfter på skolerne på at tackle et stigende antal henvendelser fra sponsorer, og han imødeser situationer, hvor sponsorer kommer ind på områder, hvor det er absolut uacceptabelt. Det gælder tilfælde, hvor der opstår et afhængighedsforhold til en sponsor, eller hvor en sponsor kommer i en monopolsituation. Det sidste vil være tilfældet, hvis en sponsor for eksempel får lov til at opstille en sodavandsautomat.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra undervisningsministeren.