It-konsulenter hjælper lærere i Tønder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Tønder Kommune yder et team af skolekonsulenter en indsats for, at kommunens lærere får nemmere ved at bruge it og medier i deres undervisning.

To pædagogiske it-konsulenter i teamet har samlet en liste over en masse gratis billedbehandlings-, lydbehandlings-, kommunikations- og kontorprogrammer, som kan hentes på nettet. Derudover har de udarbejdet en række manualer, som helt fra bunden forklarer, hvordan man kan bruge de forskellige programmer. Manualerne er frit tilgængelige på skolekonsulenternes hjemmeside. De indeholder ikke konkrete forslag til undervisningsforløb, men arbejdsgangene, som beskrives, kan bruges direkte i undervisningen. De to konsulenter bestræber sig på at holde manualerne »nede på jorden«, så alle kan være med uanset teknisk kunnen.

Skolekonsulenterne i Tønder udbyder også kurser til kommunens lærere i blandt andet brugen af SkoleIntra, billedbehandling, produktion af elektroniske aviser og alt, hvad kommunens folkeskoler beder om.

Find materialet på hjemmesiden www.skolekonsulenterne.dk

lkp@dlf.org