Forældreguide om læsning

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Læsning er stadig nøglen til en god undervisning. Vi individualiserer instruktionen så meget som muligt og arbejder for at få børnene gennem læseniveauerne så hurtigt, som de er i stand til det. Vores metoder lægger vægt på både fonetik (lyd) og kontekst (sammenhæng) i en balanceret undervisning.

De yngste elever bliver opmuntret til at tage små læsebøger, der passer til deres niveau, med hjem fra mandag til torsdag, og vi sætter pris på at forældre tager sig tid til at læse med og nyde bøger sammen med deres børn. Børnene skal hver dag bringe bøgerne tilbage til skolen i god stand. Ødelagte bøger må erstattes.

Efterhånden som børnene bliver selvstændige læsere, som regel omkring syv til otte års alderen, kan de tage biblioteksbøger med hjem, og de vil blive opmuntret til at udføre selvstændige undersøgelser om et emne såvel som til at læse for deres fornøjelses skyld.

Fra Lincoln Heights skoles

forældreguide