Vagn Pedersen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med stor sorg, vi på Tofthøjskolen i Storvorde modtog meddelelsen om Vagn Pedersens alt for tidlige død. Vi tog for fire år siden afsked med Vagn som kollega, og vi glædede os sammen med ham over at kunne se frem til mange gode år med god tid til familien. Disse år blev desværre alt for få.

Vagn tog sin lærereksamen fra Ranum Statsseminarium, og efter en kort tid i Ramme i Vestjylland flyttede han i 1965 til Storvorde og startede samme år som lærer på Tofthøjskolen. Han bragte nye ideer og engagement med sig, og vi husker ham blandt andet som forkæmper for de nye ideer om at lade eleverne arbejde i grupper. I hele hans virke på vores skole oplevede vi Vagn som en rolig, eftertænksom lærer, som altid overvejede nye ideer grundigt, inden han enten tog dem til sig eller forkastede dem. Vi havde derfor stor respekt for Vagns synspunkter.

Vagn kunne altid se verden ud fra sine elevers synspunkt, og det var derfor også naturligt, at han i en årrække var vores skolevejleder, hos hvem eleverne aldrig gik forgæves efter et godt råd. Han var også i denne del af sit arbejde meget engageret, og han fulgte sine elever, lang tid efter de havde forladt skolen.

Vi mindes en respekteret kollega, som har efterladt mange gode minder her på skolen, og vore varmeste tanker går til Bente og den øvrige familie, som har mistet det dyrebareste, de havde.

På vegne af tidligere kolleger på Tofthøjskolen

Sonja Poulsen