Sjov med trafikken

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rådet for større færdselssikkerhed har begået en underholdende (og lærerig?) web, der eksperimenterer med netop disse virkemidler. Siden henvender sig fortrinsvis til mindre børn, men selv lidt større børn vil givetvis synes, at det er underholdende at lege med computeren og mærke, hvor sjovt og lærerigt Internet også kan være. Siden giver mulighed for frit at vælge mellem 12 forskellige spil, opgaver og historier med fokus på trafik og børn, herunder børns oplevelser og muligheder i trafikken. Idéen med hjemmesiden er først og fremmest at lade børn lege sig til mere viden om trafik. Elever kan således bruge hjemmesiden alene eller sammen med forældre og kammerater.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at hjemmesiden indeholder en del spil, der stiller visse krav til din computer. Her er det først og fremmest en stor fordel med et lydkort samt en hurtig Netforbindelse - men intet krav, hvis du blot væbner dig med lidt tålmodighed.

Projektet hedder 'Trafiksjov' og findes på adressen http://www.trafiksjov.dk/

Rådet for større færdselsikkerhed lover på http://www.rfsf.dk/at udvikle et tilsvarende projekt, der henvender sig til lidt større børn. Det skal derfor blive spændende at følge med i udviklingen på siden.