Matematik

Læs selv matematik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Erik Bjerre og Pernille Pind

Pakke med seks gange to hæfter på 16 sider

Løsningshæfte og lærervejledning

Pris i alt 300 kroner

Forlaget Manana

www.manana.dk

Telefon 8699 3665

Helt anderledes matematikhæfter til eleverne end de sædvanlige kopisider. Helt anderledes. Hæfter, hvor eleverne kan opleve, at matematik kan læses og kan være mere end opgaveregning på ekstra kopisider, når der er tid. De kan opleve, at de selv kan sætte sig ind i ny matematik, og de kan opleve i nogle hæfter, at matematik er en del af den virkelighed, de lever i.

Hæfterne kan give nogle udfordringer til elever fra 4.-5. klassetrin og opefter, der er klar til mere arbejde. Indholdet stiller udfordringerne til eleverne, ikke til læreren. Det er meningen, at eleverne selv kan gå i gang med at læse hæfterne og selv bestemme, om de vil arbejde med de matematiske problemstillinger, som hvert hæfte slutter med. Og noget af det vigtigste er at lære eleverne at læse i en matematikbog uden at få en forklaring først.

De seks hæfter handler om 'Plat og krone', 'Halvfjerds - derfor', 'Tegn stjerner', 'Når VI er et tal', 'Tankelæseren', 'De syv broer'. Et passende sæt til en klasse. Hvert hæfte udgør i sig selv et lille undersøgelseslandskab og inspirerer forhåbentlig læseren til at arbejde med indholdet, men hæftet kan også blot læses og give stof til eftertanke, når der lige er fem minutter tilbage af en time. Eleven vil sikkert kræve at få hæftet i næste matematiktime igen for at gå videre.

Kig på hjemmesiden og læs mere og få anskaffet nogle sæt til skolens matematikundervisning.

Lars Engraf