Skønlitteratur

Vild med kærlighed

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Dorte Roholte

Serien: Zoom on

133 sider, 199 kroner

Forlaget Forum

Sommeren er opbruddets og forelskelsens tid. Ane og Sofie fra 9. klasse står over for skoleafslutning, fester og en lang, dejlig sommerferie, hvorefter de skal skilles for at følge hver deres spor i skolesystemet. De ved, at de nye veje kan føre til adskillelse, og forsøger at finde nye fælles referencer. Sofie, som danner fast par med Mads, ser netop pardannelsen som det nye fælles, og hun arbejder på at skaffe Ane en kæreste.

Ane finder ved egen kraft Peter, som er en charmerende fyr på 20 år, som ekspederer i byens hotteste forretning. Peter får hende til at føle sig betydningsfuld og godt tilpas. Han har også en god portion erfaring med det modsatte køn.

Ane er dybt forelsket og er lige ved at droppe en længe ønsket udenlandsrejse med familien.

Hjemme igen ønsker Ane sig brændende, at hun kan kalde Peter for sin kæreste. Hans attitude og de mange rygter, som svirrer i byen om tidligere kærester og nye på bedding, gør dog Ane usikker.

Først da Peter meddeler, at han skal på weekend med en ny pige og hendes forældre, dropper Ane ham definitivt. Ane er modnet og blevet klogere på sig selv og andre i sommeren med opbrud.

En ungdomsbog, som unge og især piger fra 13-16 år kan identificere sig med. En del piger vil sikkert nyde at kunne læse den sammen og udveksle erfaringer fra egne erfaringer med den første forelskelse.

Et garanteret hit til skolebiblioteket - som Dorte Roholtes øvrige bøger om unge og kærlighed.

Ingrid Skovgaard Andersen