Kristendomskundskab, Musik, Billedkunst, Dansk

Tegn og syng en salme

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Helle Krogh Madsen og John Rydahl

Bog: 47 sider, 85 kroner

Cd: 249 kroner

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck

Folkekirkens Skoletjeneste i København og Frederiksberg har gjort det igen. Sognepræst Helle Krogh Madsen og pædagogisk konsulent John Rydahl har igennem årene samarbejdet om et væld af meget spændende undervisningsmaterialer til brug ved skole-kirke-samarbejder i Hovedstadsregionen. Så det er blot glædeligt, at de denne gang er udkommet med endnu et både kreativt og fagligt spændende undervisningsmateriale, hvor et udvalg af de kendte danske salmer bliver sat under personlig bearbejdning med det formål at styrke både fællessang, bearbejdningen af billedsprog og kendskab til den kulturarv, som vore salmer indeholder.

Skal en salme indlæres i folkeskolen, er det ikke længere udenadslære af salmevers, der er pædagogisk trend. Den kreative tilgang engagerer børnene på det følelsesmæssige og personlige niveau på en meget konkret måde.

I bogen gennemgås elleve af de kendteste salmer - i et bredt udvalg og til enhver lejlighed. Målgruppen er skolens begynder- og mellemtrin, og på den medfølgende cd er salmerne indspillet i to versioner: En med sang og en 'syng selv'-udgave til salmesangen i undervisningen, hvilket er en stor hjælp til ikke-musikudøvende lærere. Til de musikinteresserede er der noder og becifringer til alle 11 salmer. Til hver af salmerne er der forslag til opgaver, og der er gode vink til billedbehandlingen, som (især) den ikke-linjefagsuddannede billedkunstlærer kan hente nyttig information og inspiration i. Et godt produkt, som forhåbentlig vil blive godt brugt - også i ikke-kirkelige kredse.

Heidi Friborg Christophersen