Ruth Schøsler

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Damhavens Skole i Vejle Kommune mistede den 19. december 2003 en kær kollega, da overlærer Ruth Schøsler døde efter kort tids sygdom.

Ruth blev ansat ved Damhavens Skole den 1. august 1973 og arbejdede der indtil sin død afbrudt af tre års orlov, hvor hun var i Saudi-Arabien sammen med sin mand, fra 1982 til 1985.

Ruth var en meget afholdt lærer, som mestrede samarbejdets kunst, og som holdt af de børn, hun arbejdede med. Ruth var et meget sammensat menneske, der holdt lige meget af at lytte til opera, spille i den lokale kirke, være politisk aktiv og især arbejde med børn, der trængte til en god og solid voksenkontakt.

Ruth underviste i musik, matematik, biologi, engelsk og natur/teknik og havde sit drømmejob i »Perronen«, som er et sted, hvor skolens elever kan gå hen, hvis de har brug for trøst, lektiehjælp, lidt mad eller et pusterum i en konfliktfyldt hverdag.

Vi vil alle altid mindes Ruth som et menneske med et kolossalt overskud, et utroligt godt humør og en evne til at vise omsorg for sine medmennesker.

På kollegernes vegne:

Henrik Berggren

skoleleder