Skoleledere anlægger sag

Vragede skoleledere fra Lemvig læg-ger sag an mod kommunen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efterdønningerne fra skolelukningerne i sommeren 2003 har ikke lagt sig endnu.

Dengang lagde Lemvig Kommune med ét hug seks små skoler parvis ind under ledelsen på tre større skoler. Manøvren gav fem skoleledere i overskud, og de blev pålagt at fortsætte som afdelingsledere på deres respektive skoler.

Men det job er ikke en passende stilling for en skoleleder, der er vant til at stå i spidsen for sin egen skole, mener de fire ledere, der er medlemmer af DLF (omtalt i Folkeskolen nummer 11/2003). Det synspunkt støtter DLF, der nu har stævnet Lemvig Kommune. I mellemtiden har den ene leder fået andet job uden for kommunen, så der er tre tilbage. DLF kører dog kun sagen for den ene, for hverken DLF eller Lemvig Kommune ønsker større sagsomkostninger end højst nødvendigt. Derfor har de aftalt, at dommen skal gælde alle tre ledere.

Vestre Landsret ventes at afgøre sagen til sommer eller først på efteråret. Dommen kan få konsekvenser for andre kommuner, der ønsker at degradere deres skoleledere til afdelingsledere i forbindelse med en nedlæggelse af skoler.

Mange af de kommuner, der nedlægger skoler til sommer, har dog taget højde for situationen og kommer derfor ikke til at stå med overflødige skoleledere. Enten passer lukningerne med, at de respektive ledere går på efterløn eller pension, eller også har kommunerne undladt at ansætte nye de senere år.

folkeskolen@dlf.org