Billedet er taget i forbindelse med optagelserne til Skovvejens Skole video om at være med i frihedsforsøget, der giver mulighed for at drømme om en bedre skole.
Billedet er taget i forbindelse med optagelserne til Skovvejens Skole video om at være med i frihedsforsøget, der giver mulighed for at drømme om en bedre skole.

V ønsker flere folkeskoler med samme frihed som friskoler: Her har friheden ført til 550 ideer

De næste tre år må folkeskolerne i Holbæk lave skole efter samme regler som de frie grundskoler. På Nr. Jernløse Skole har man lave en online ideindsamling til, hvordan man kan lave bedre skoler. Det har resulteret i 550 ideer og ønsker.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan ser din drømmeskole ud?

Det spørgsmål har ledelsen på Skovvejens Skole i Holbæk Kommune stillet - og alle der har lyst, har haft muligheden for at byde ind.

Det sker som led i skolens deltagelse i det kommende frihedsforsøg, hvor alle folkeskoler i Holbæk og Esbjerg de næste tre skoleår får lov til at lave skole efter samme regler som landets fri- og privatskoler. Et forsøg, som Venstre mener, at flere kommuner burde få lov til at være med i.

Som Folkeskolen har kunnet berette, har folkeskolerne i Esbjerg og Holbæk brugt foråret til at overveje, hvordan man kan lave bedre skole, når man har friheden til at gøre det.

Bliver afgjort ved en stor afstemning

Lærere og pædagoger har nu mulighed for at melde sig på at arbejde videre med at udfolde de eksisterende kategorier.  

"Det er lagt det ud til dem, der gerne vil arbejde videre med ideerne. Beskeden fra os er: 'kig ned i det, vælg noget ud og prøv at udvikle det'. Det kan for eksempel være noget omkring sammenhængen mellem skole og sfo, inklusion, undervisning og trivsel der er også rigtigt meget, om vi kan lave en anderledes udskoling, hvor der tænkes i årgange og holddeling i stedet for klasser".

Powered by Labrador CMS