Græsrodsprojektet Ny Nordisk Skole harmonerer dårligt med topstyringen i regeringens udspil til skolereform, mener kredsformand Leif Primdal.
Græsrodsprojektet Ny Nordisk Skole harmonerer dårligt med topstyringen i regeringens udspil til skolereform, mener kredsformand Leif Primdal.

Skive-skoler har meldt sig ud af Ny Nordisk Skole

Fem skoler i Skive Kommune blev i efteråret "nye nordiske skoler". Nu har de meldt sig ud. Projekt Ny Nordisk Skole har ikke længere opbakning blandt lærerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ny Nordisk Skole nyder ikke længere opbakning blandt lærerne i Skive Kommune. Fem skoler meldte sig i efteråret ind i projektet, men har nu meldt sig ud igen. Efter lockout og et skoleudspil fra regeringen, som Skive-lærerne har svært ved at se sig selv i, er begejstringen forsvundet som dug for solen.

"Der er ikke den begejstring blandt medarbejderne, der skal være, for at man kan løfte et skoleudviklingsprojekt som Ny Nordisk Skole nedefra", siger tillidsrepræsentant på Brårup Skole Thure Evaldsen.

60 af skolens 75 lærere var forleden samlet i faglig klub, og samtlige fremmødte ønskede at komme ud af Ny Nordisk Skole, fortæller Thure Evaldsen. Og ingen af de resteren 15 har efterfølgende tilkendegivet, at de ønsker at blive i Ny Nordisk Skole.

Ifølge Ministeriet for Børn og Undervisning skal mindst 85 procent af medarbejderne bakke op om projektet for, at en skole kan være Ny Nordisk Skole. Thure Evaldsen har derfor nu meddelt sin skoleleder, at skolen ikke længere opfylder dette kriterium. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra skolelederen.

Ikke et kampskridt mod skoleledelsen

Ikke et kampskridt mod skoleledelsen

På de fire andre skoler har der også været møde om Ny Nordisk Skole. Med samme nedslående resultat.

"Der har alle steder været et ret stort flertal for, at man ikke skulle være en del af Ny Nordisk Skole længere", fortæller formand for Skiveegnens Lærerforening Leif Primdal.

"Det er ikke kampskridt i forhold til skolens ledelse eller den lokale skoleudvikling", understreger han. "Men det er for ikke at være en del af Christine Antorinis projekt, Ny Nordisk Skole".

"Lærerne synes, at den måde, der bliver snakket om skolereform på, harmonerer dårligt med Ny Nordisk Skole, som er noget, der kommer nedefra. Skolereformen er derimod udtryk for topstyring. Det er en færdig organisation, i hvert fald som den står beskrevet i regeringens udspil", siger Leif Primdal.

Powered by Labrador CMS