Lars Barfoed og Vivi Kier fra De Konservative blev for en uge siden smidt ud af forhandlingerne - nu ser de ud til, at regeringen er på frierfødder.

Muligt lynforlig om skolereformen

Selvom De Konservative blev smidt ud af forhandlingerne efter at have tilbudt forlig om et lavere timetal end regeringens udspil, er regeringen nu en uge efter på vej med et nyt tilbud til den konservative partileder, Lars Barfoed.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Regeringen er tilsyneladende villig til at imødekomme De Konservatives grænse for elevernes timetal.

Da de konservative forhandlere for en uge siden blev smidt ud af forhandlingerne om en skolereform, var det efter at det lille borgerlige parti havde tilbudt et sidste kompromis om timetallet.

"Vi har tilbudt forlig om alt det vi kan blive enige om, men lektiecafeer i skoletiden, og de timer, der skal bruges til det, det er noget som skal gennemføres efter næste valg", sagde den konservative partileder Lars Barfoed. Han forklarede desuden, at de konservatives maksimale timetal for eleverne hedder: 28 timer i indskolingen, 30 timer på mellemtrinnet og 32 timer i udskolingen.

I aftaleteksten endte timetallene på 30 for indskolingen, 33 for mellemtrinnet og 35 klokketimer for udskolingen.

Reformen er udsat: Konservative står fast

Da De Konservative havde fremsat det tilbud, var børne- og undervisningsminister Christine Antorinis reaktion at bede partiet forlade forhandlingerne. Herefter fortsatte resten af forligskredsen, som består af regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti, med at forhandle en reform hjem, der altså først kan træde i kraft efter næste valg.

I går aftes kom finansminister Bjarne Corydon så på banen med noget, der ligner et nyt tilbud til De Konservative. Regeringen vil tilsyneladende vælge netop den løsning, som De Konservative foreslog for en uge siden, nemlig at gennemføre alt det, der er enighed om, og dermed gennemføre reformen allerede fra 2014, mens det øgede timetal og de obligatoriske lektiecafeer i skoletiden først kommer efter næste valg.

- Det, vi har drøftet, er mulighederne for, at det kan træde i kraft så hurtigt som muligt, sagde Bjarne Corydon ifølge dr.dk.

Folkeskolen.dk har været i kontakt med De Konservative, der afventer regeringens udspil.