I Faxe Kommune laver lærerne ikke onlineundervisning
I Faxe Kommune laver lærerne ikke onlineundervisning

Ingen onlineundervisning: Kommune har sendt elever på forlænget juleferie

I onsdags blev elever landet over sendt hjem til undervisning bag skærmen. Men ikke i Faxe Kommune. Her blev de sendt på lang juleferie. Timerne skal indhentes på et andet tidspunkt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mens de fleste elever blev sendt hjem til undervisning bag skærmen i sidste uge, har alle hjemsendte elever i Faxe Kommune i stedet fået ferie fra 15. december til og med 4. januar. Timerne fra de skoledage, eleverne går glip af, skal i stedet indhentes inden sommerferien.

Det skriver dr.dk.

I et brev fra Faxe Kommune til forældrene står der, at der ikke tilbydes fjernundervisning, fordi skolerne ville skulle tilbyde virtuel undervisning samtidig med nødpasning, og forventningen er, at flere elever end ved tidligere nedlukninger vil benytte sig af nødpasning.

"Vi vurderede, at der var så kort tid til juleferie, og vi kunne også risikere, at mange lærere ville være smittede, så det her var den rigtig gode løsning for os", siger direktør i Faxe Kommune Marianne Hoff Andersen til dr.dk.

Marianne Hoff Andersen fortæller, at kommunen har gode erfaringer fra tidligere med at indhente forsømte fagtimer på den her måde.

Hun mener, at det kan lykkes uden at betyde alt for mange ekstra timer til eleverne.

"Der er jo som regel lagt det man kalder trivselstimer ind og forskellige andre ting i løbet af et skoleår, og det er dem, man går ind som lærer og skoleleder og vurderer på, hvordan de kan lægge de ekstra fagtimer ind der. Så der er ingen der skal være bekymrede for, at de skal gå i skole om aftenen eller weekenden", siger hun.

Powered by Labrador CMS