Birgit Lise Andersen fortæller ministrene, om skolens sundhedsprofil før pressemødet på Strandgårdskolen i Ishøj.
Birgit Lise Andersen fortæller ministrene, om skolens sundhedsprofil før pressemødet på Strandgårdskolen i Ishøj.

Foregangsskole tvivler på regeringens sundhedsstrategi

Strandgårdskolen var onsdag foregangseksemplet for regeringens nye sundhedsstrategi. Men skolen tror ikke selv på, at regeringens strategi rykker nok. Strategien mangler både økonomi og lovgivning.

Publiceret
Før pressemødet mødte ministrene eleverne i skolens køkkenhaven, der var i færd med at tilberede dagens ret til kantinen.
Før pressemødet mødte ministrene eleverne i skolens køkkenhaven, der var i færd med at tilberede dagens ret til kantinen.

HOVEDINITIATIVER I STRATEGIEN:

 

  • Gode mad- og måltidsvaner i familier med små børn 
  • Mærkningsordning for sunde dagtilbud, grundskoler ogungdomsuddannelser 
  • Maddannelse i dagtilbud og skoler 
  • Lokal måltidsindsats på Lolland-Falster 
  • Vidensbank for kommunale cases vedr. mad, måltider og ernæringpå ældreområdet 
  • Innovationspartnerskab
  • Styrket kommunikation og proaktiv indsats mod "fake news"
  • Etablering af Forum for Mad, Måltider og Sundhed

 

Læs mere om strategiens 14 initiativer på uvm.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Onsdag var et massivt presseopbud mødt op i Strandgårdskolens køkkenhave i Ishøj. Her var skolen nemlig skueplads for præsentationen af regeringens nye sundhedsstrategi for mad, måltider og sundhed.

På pressemødet præsenterede undervisningsminister Merete Riisager sundhedsstrategien sammen med sine ministerkolleger i form af miljø- og fødevareministeren, børne- og socialministeren og sundhedsminister.

Et af initiativerne i strategien er nyt sundhedsmærke, der ifølge undervisningsministeren skal give skolerne mulighed for at vise, at de har styr på det med sundhed og ernæring.

Når man spørger undervisningsministeren, om hun mener, at sundhedsstrategien vil virke uden lovgivning, svarer hun:

"Fødevarekultur er levende. Den kan man ikke tvinge frem med lovgivning. Det kræver en masse knofedt og engagement. Vores opgave som politiker er at understøtte det engagement, ikke at kvæle det i lovgivning. Det er frivillighedens kraft, der skal drive det her, og det virker".

Er du sikker på, at det virker?

"Det gør det traditionelt. Jeg har stor tiltro til de mennesker, der arbejder i vores skoler og egentligt også til forældrene. Det handler om at hjælpe dem med at facilitetere en udvikling. Man behøver ikke nødvendigvis at slå dem oveni hovedet med lovgivning, hver gang man vil noget", siger undervisningsminister Merete Riisager.  

Powered by Labrador CMS