Håndbogen Mad og måltider i Gladsaxes daginstitutioner kan downloades gratis.
Gratis håndbog med praktiske råd til institutionsmad
I tre år har alle børn i Gladsaxe Kommunes daginstitutioner fået sund, ernæringsrigtig mad. Kommunen har nu samlet erfaringerne og udgiver en gratis håndbog med redskaber, der kan bruges i det daglige arbejde i institutionskøkkener.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Hvordan sammensætter man maden ernæringsrigtig? Hvad gør man, hvis køkkenpersonalet sygemelder sig? Hvor meget spiser et barn i en bestemt alder? Siden september 2009 har samtlige dagtilbud i Gladsaxe Kommune tilbudt frokost og mellemmåltider til de 0 til 6-årige børn. I løbet af de tre år har sundhedskonsulent Dorte Sørensen sammen med køkkenpersonale samlet alle de gode erfaringer sammen. Nu har de udgivet erfaringer i en håndbog, som kan inspirere allerede eksisterende madordninger, men også kommuner, der planlægger madordninger. "Det er et redskab, man kan støtte sig til og så en stor samling af opskrifter", siger Dorte Sørensen, der regner med at også nyansatte i køkkenerne i institutionerne i Gladsaxe vil få stor nytte af bogen. Håndbogen bygger på Fødevarestyrelsens ernæringsmæssige anbefalinger og samler materiale, opskrifter, menuplaner, sæsonlister, ernæringsmæssige krav og andre skemaer og vejledninger som redskaber for det daglige arbejde med at lave mad til børn fra 0-6 år. Håndbogen kan downloades gratis til højre for denne artikel.