Et forløb i skolehaveprojektet 'Haver til Maver' består af 8-10 besøg, hvor eleverne bliver undervist i natur/teknik, landbrug, fotosyntese, madlavning og sunde madvaner.
Et forløb i skolehaveprojektet 'Haver til Maver' består af 8-10 besøg, hvor eleverne bliver undervist i natur/teknik, landbrug, fotosyntese, madlavning og sunde madvaner.

Skolehaveprojekt bliver nationalt

10 millioner kroner fra Nordea-fonden forvandles henover de næste tre år til kartoffelrækker, bærbuske og krukker med krydderurter over hele landet. Skolehaveprojektet ’Haver til Maver’ vil hermed have skabt rammerne for undervisning i det fri for 8000 elever, der skal lære at dyrke og tilberede deres egne råvarer. En DPU-forsker følger projektet og dets samspil med folkeskolereformen.

Publiceret

Fakta om 'Haver til Maver'


Haver til Maver er tilegnet 1.-6. klasseselever, men ogsåbørnehaver, børnehaveklasser og specialklasser, brugertilbuddet.

Som klasse får man sit eget stykke jord, der dyrkes i løbet afsæsonen.

Eleverne dyrker grøntsager under kyndig vejledning af enlandmand.

Eleverne tilbereder grøntsagerne i et udekøkken sammenmed en kok og lærer om smag, råvarekvalitet ogtilberedningsmetoder.

Sammen med en naturvejleder går eleverne desuden påopdagelse ved vandhuller eller i skoven.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolehaveprojektet 'Haver til Maver' lader allerede årligt 1.700 elever
dyrke, høste og tilberede egne grøntsager i projektets haver, der er spredt over det meste af landet. Men med 10 millioner kroner fra Nordea-fonden er det målet, at 8.000 flere elever får mulighed for at lære om natur, råvarer og madlavning i det fri i minimum 10 nye kommuner.   

Lærer Sanne Sigaard Hansen fra Humlebæk Skole fortæller i en
pressemeddelelse om skoledagen i de gastronomiske skolehaver, at eleverne elsker skolehaven. Hun er sikker på, at de får oplevelser, som de vil huske resten af livet

Powered by Labrador CMS