I efteråret arbejdede elever på mellemtrinnet i Faaborg-Midtfyn på at bygge deres egne byrum. Opgaven lød 'Design dit eget byrum på 10x10 meter. På Brobyskolerne videreudviklede sløjdlærer Arne Madsen forløbet og kombinerede det med sin matematikundervisning. Se link nederst i artiklen.

Fyn: 1,7 millioner til at løfte håndværk- og design-lærere

Alle håndværk- og designlærerne i Faaborg-Midtfyn får et massivt fagligt løft. Kommunen har nemlig søgt og fået 1,7 millioner fra A.P. Møller Fonden til et projekt, som sætter fokus på arkitektur og design.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I projektet, som kommunen har fået penge til, skal eleverne arbejde med designprocessser, som vil styrke deres håndværksmæssige, kreative, innovative og entreprenante kompetencer. Og sløjd- og håndarbejdslærerne begynder allerede fra næste skoleår på videreuddannelseskurser.  

"Der har været stor efterspørgsel fra skolernes side efter at løfte lærernes kompetencer i det nye fag. Vi glæder os til at komme i gang med et kompetenceudviklende forløb, der giver stor mening for skolerne - og for børnene, fordi projektet har fokus på deres kreative og skabende tilgang til verden", siger Jørgen Kyed, koncernchef for Opvækst og Læring, Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse. 

Projektet er udviklet og skal foregå i samarbejde med Dansk Arkitekturcenter og UC Lillebælt. 

"Vi ser arkitekturpædagogik som en løftestang for det nye fag i folkeskolen. Arkitekturemnet er en relevant og vigtig platform for to fagkulturer der nu skal samarbejde og opbygge et resursefællesskab omkring håndværk og design", lyder det fra centeret.

Arkitekturcenteret og kommunen har allerede samarbejdet om projektet "Arkitektur og design - rum til at lære", hvor alle elever på mellemtrinnet arbejdede intensivt med håndværk og design og arkitektur, og designede deres eget rum eller uderum på skolerne. 

Elever designer nyt læringsrum med arkitekter