Anmeldelse

Foran bagved-spillet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forholdsord og stedord er svære. Både danske og tosprogede børn har ofte problemer med at anvende dem korrekt, og det gælder langt op i skoleforløbet. Derfor er det en god ide at arbejde systematisk med disse ordgrupper allerede fra børnehavealderen. Børnenes sproglige opmærksomhed udvides igennem undervisningssituationer tilrettelagt som leg og spil.

Fakta:

Titel: Foran bagved-spillet

Forfatter: Birgit Autzen

Pris: 262,50 kroner

Type: Spil

Forlag: Special-pædagogisk Forlag

Dette spil består af otte spilleplader og to gange 48 kort plus en vejledning på en A4-side. På kortene er der fotografier af to dukker - en dreng og en pige - to bolde og en rød kuffert. Dukker, bolde og kuffert skifter antal og position på de enkelte billeder. Forholdsordene "over, under, på, foran, bagved, ved siden af" samt stedordene "han, ham, hun, hende, de, dem, den og de" trænes.

Spillet kan anvendes både som billedlotteri og som vendespil. Der er desuden mulighed for at variere legen ved at "fiske" billeder eller kombinere billeder med terningspil, beskrivelser findes i vejledningen.

Det kan anbefales at anskaffe dukker og bolde, der svarer til spillet, så børnene starter med at arbejde med de konkrete ting. Der kan arbejdes både impressivt, hvor barnet anbringer tingene efter pædagogens anvisninger, og ekspressivt, hvor rollerne byttes om.

Spillet anbefales til børn i børnehavealderen.