Vigerslev Allë Skole i København har modtageklasser med ukrainske elever. Nu kan personalet komme på gratis kursus målrettet modtagelse af ukrainske flygtninge.

KL tilbyder lærere gratis kurser til modtagelse af ukrainske elever

KL tilbyder sammen med landets professionshøjskoler et kursus til lærere og pædagoger i folkeskolen. Målet er at hjælpe lærerne i forhold til modtagelse af børn og unge, der er flygtet fra krigen i Ukraine.

Publiceret Senest opdateret

Hvis du er lærer eller skolepædagog og har nyankomne elever i din klasse, så har du også muligheden for et gratis 15 timer kursus om trivsel, sproglig og faglig udvikling.

A.P. Møller Fonden har doneret 6,3 millioner kroner til indsatsen, som har betydet, at professionshøjskolerne har udviklet et kursusforløb for medarbejdere på folkeskoler. KL har mulighed for at finansiere 600 pladser.

Indtil 1. september har kurserne været låst til bestemte kommuner, men nu kan de resterende pladser frit benyttes af lærere og pædagoger på skolerne. Tilmelding sker efter først-til-mølle princippet.

Læs mere om kurserne her

Kurserne har fokus på temaer som, tilrettelæggelse af struktureret og tryg skolehverdag for nyankomne elever, sprogudviklende basisundervisning, afdækning og nyttegørelse af elevernes sproglige og faglige kompetencer og samarbejde med elevens familie.