Anmeldelse

Rimboksen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Rimboksen" er et spil, der kan bruges i danskundervisningen omkring sproglig opmærksomhed og sproglig udvikling. Spillet henvender sig primært til specialundervisningen og de første skoleår. Der er flere forskellige spilmuligheder, som beskrives i den medfølgende vejledning. Det omfatter blandt andet billedlotteri og vendespil. "Rimboksen" består af fire serier af spilleplader med tilhørende spillekort. Illustrationerne på pladerne og tilhørende kort er tydelige, men det kan være vanskeligt at gætte de enkelte ord. Det er specielt svært, når der ikke er valgt navneord, men andre ordklasser som udsagnsord og tillægsord. En gennemarbejdning af ordene i andre sammenhænge kan derfor være nødvendig, inden spillet benyttes. Ellers må læreren deltage i spillet.

Fakta:

Titel: Rimboksen

Pris: 298 kroner

Type: Spil

Forlag: Special-pædagogisk Forlag

Spillet arbejder med en- og tostavelsesord og rimpar på forskellige niveauer. Den letteste serie består af enstavelsesord, hvor der blot skal tilføjes en forlyd. Derefter følger enstavelsesord, hvor rimparrene har forskellige forlyde. De følgende serier er lydmæssigt vanskeligere.

"Rimboksen" er udgivet af Special-pædagogisk Forlag og svarer til samme forlags stavemateriale "Hvad siger bogstaverne?".

Spillet kan bruges som en afveksling i begynderundervisningen i sproglig opmærksomhed, men minder også meget om tilsvarende stavetræningsmateriale. Et mere utraditionelt layout ville vække større nysgerrighed og motivation hos eleverne, specielt hos børn med sproglige vanskeligheder.