Det er første gang, de to priser er gået til den samme bog.

Kulturministeriets forfatterpris og illustratorpris går til samme bog

For første gang går Kulturministeriets forfatterpris og illustratorpris for børne- og ungdomsbøger til den samme bog. Det er ungdomsbogen Bjørnen, der handler om at lære sine egne grænser at kende.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tina Sakura og Signe Kjær, som henholdsvis har skrevet og illustreret bogen, "Bjørnen" har fået prisen, fordi de har skabt en modig fortælling, der taler direkte til unge om et svært og vigtigt emne, fortæller kulturministere Ane Halboe-Jørgensen og fortsætter: 

"Det er en ungdomsbog, der med kraftfuldt sprog og stærke illustrationer rejser nogle meget alvorlige dilemmaer bl.a. i forhold til digitale krænkelser. For mig er den et eksempel på en af litteraturens fineste evner: At turde tale om alt, også det der er svært og gør ondt. Det er en bog, der er med til at sikre, at vi får taget de vigtige og nødvendige samtaler med hinanden og med vores børn og unge. Tillykke til Tina Sakura og Signe Kjær med prisen - og tak for at skubbe til os alle med et markant, vedkommende og meget aktuelt værk".

Bjørnen udkom i april 2021 og er en billednovelle. Den handler om Carli, der lige er begyndt i gymansiet, da hun og en gruppe venner bliver inviteret til puttemiddag hos nogle drenge fra 3. g.

Hun er særligt udvalg, men det bliver en ydmygende aften, der ødelægger noget inde i hende. 

Tina Sakura var også nomineret til prisen for to år siden med bogen "Bogen om Blom". 

Forfatterpris går til Kathrine Assels og Signe Parkins - se overrækkelsen i dag

Prisen er blevet uddelt siden 1979, og den er tidligere gået til fx Tove Ditlevsen, Halfdan Rasmussen og Kim Fupz Aakeson. Den overrækkes 14. marts, hvor hver prismodtager får 75.000 kroner.