Skønlitteratur
0   2

Forfatterpris går til Kathrine Assels og Signe Parkins - se overrækkelsen i dag

I dag kl 15.15 overrækker kulturminister Joy Mogensen Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger. På grund af covid-19-smittefaren kan man i år overvære overrækkelsen via livestreaming.

Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger går i år til Kathrine Assels for hendes finurlige og uforudsigelige børnebog "Mester Esther". 

Illustratorprisen går til Signe Parkins for hendes fine illustrationer af blomster, der går ud i verden for at finde sig selv i "Blomsten der elsker mig".

Normalt ville prisoverrækkelsen til årets forfatterpris og illustratorpris være en større fysisk fejring, men på grund af risikoen for spredning af Covid-19, bliver arrangementet afholdt i en mindre skala i år.

Alle har derfor en mulighed for at komme helt tæt på via live-streaming på Kulturministeriets facebookside kl 15.15. Se link herunder.

Artiklen fortsætter under banneret

De to andre nominerede til forfatterprisen var Adam O for "Den Rustne Verden" og Tina Sakura Bestle for "Bogen om Blom". Til illustratorprisen var Jan Oksbøl Callesen nomineret for"Hr. Løve i biografen" og Kamilla Wichmann for "Sommervenner".

Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er blevet uddelt siden 1954, mens Illustratorprisen er blevet uddelt siden 1979.

Prismodtagerne bliver udpeget af to indstillingsudvalg, som består af tre medlemmer og en formand, der repræsenterer Statens Kunstfond. Med hver pris følger 75.000 kr.

Det kan efter sigende også betale sig at følge med på Kulturministeriets facebookside onsdag morgen, hvor der vil blive offentliggjort konkurrencer i forbindelse med prisen.

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.452 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
690 andre er allerede tilmeldt