Anmeldelse

Den lille havfrue
Den lille havfrue

The future is here

Er din elev kørt fast i at lære at læse og har brug for et alternativ til den traditionelle bog? Så er den her. En værdig modstander til børnenes iPad. En bog, hvor billederne bliver levende gennem en skærm, og hele læseoplevelsen bliver til en blanding af at lære at læse, udforskning og spil.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Udgiveren Books & Magic har taget fat i H.C. Andersens klassiker "Den lille havfrue" og gjort således, at der oven på den fysiske bog er et levende digitalt rum. Med andre ord vokser der simpelthen et fysisk levende univers ud af bogen.

Fakta:

Titel: Den lille havfrue

Forfatter: H.C. Andersen

Pris: 251,25

Forlag: Books & Magic

Det er ret vidunderligt at læse H.C. Andersens historie på ny – nu med levende sider. Man får en fysisk bog med den gamle histore, og så skal man installere en app på sin smartphone, iPad eller tablet. Når man så holder sin skærm over helsidesbillederne i bogen, vokser der en verden frem på skærmen. En verden, man kan udforske, og som der findes forskellige spil i. En verden fuld af glimtende, lysende og levende detaljer. Man skal bruge begge hænder til at holde på sin skærm, så man behøver heller ikke at bekymre sig om, at børnene skal tabe de ret dyre redskaber.

Det kan være svært at fjerne børn fra deres tablets, og de har et helt intuitivt forhold til, hvordan skærme fungerer. Derfor synes jeg, det er rigtig godt, at der kommer et redskab til netop at gøre brug af børnenes lyst til iPads, men hvor det bliver på et velfunderet og oplysende grundlag – såsom en gammel H.C. Andersen-klassiker.

Tricket er nemlig, at for at klare de spil, som ligger i det digitale rum, skal man læse, hvad der står i teksten. Herigennem bliver motivationen til at lære at læse større. Bogen anbefales til 5+, og har man ikke lige knækket læsekoden, med det samme man starter i skole, er det her et meget godt bud på en ny vej ind.

Man kan også læse bogen alene uden teknologi. Billederne er smukke i den fysiske bog (minder dog en del om Disneys illustrationer), og historien er som altid god (og grum). Det er den originale historie fra 1837 – dog med modifikationer i tegnsætning, ordstilling og stavemåder.

Jeg vil anbefale denne bog til alle børn i indskolingen, som er kørt lidt fast i læsningen, eller som har brug for at få taget fat i læsning på en ny måde. Jeg ved, at der snart er en ny på vej, nemlig "Fyrtøjet". Og så tror jeg, at det her kun er starten, og at der vil komme langt flere bøger som denne lige om hjørnet.

Powered by Labrador CMS