Lærer til lærer

Gratis skoletjenestetilbud om Rigsfællesskabet

I Nordatlantisk Hus i Odense kan klasser på alle trin og fra alle dele af landet booke gratis forløb om Rigsfællesskabet, Færøerne og Grønland.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I skoleåret 2022/23 bliver Rigsfællesskabets historie inkluderet i folkeskolens historiekanon, men landets grundskoler kan allerede nu booke et gratis undervisningsforløb i det prisbelønnede Nordatlantisk Hus i Odense. Her kan du bl.a.: møde de særeste væsner fra myter og sagn i Nordatlanten, danse grønlandsk polka og færøsk kædedans, og tage pulsen på Rigsfællesskabet anno 2021 set fra Færøerne og Grønland.

Forløbende inkluderer:

  • Et didaktiseret forberedelsesmateriale, som fremsendes efter booking.
  • Et fysisk forløb i Nordatlantisk hus med fokus på læring om Grønland og Færøerne gennem oplæg, oplevelser og sansning.
  • Mulighed for at arbejde videre med emnet i et projektorienteret forløb på skolen.
  • Et evalueringsmateriale, der indeholder et spørgeskema og en digital quiz, hvor eleverne kan genopfriske deres læring om Rigsfællesskabet.

Tilbuddet tager udgangspunkt i en række forløb rettet mod alle klassetrin i grundskolen, som er nærmere beskrevet på husets hjemmeside: klik her.

Ved henvendelse vil det være muligt at tone forløbende, i samråd med husets skoletjenesteansvarlige, i forhold til lærere og elevers ønsker og behov.

Projektet er støttet af Børne- og Ungdomsministeriets Uddannelsespulje til øget kendskab til Grønland og Færøerne i folkeskolen 2021.

Booking-kontakt:

Andreas Otte (Formidler)

aro@dgh-odense.dk

Tlf. 91894204