Anmeldelse

Når far og mor slår

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Billedbogen "Når far og mor slår" giver et kig ind i en familie i kaos. Hverdagen er præget af stress, lange arbejdsdage og frustrationer over arbejdsfordelingen i hjemmet. Omgangstonen er rå og ukærlig både mellem de voksne og til de to børn, og der er ofte slag i luften. Stemningen er højeksplosiv, alle vogter på fars humør, og én aften revner ballonen, hvorefter mor og børnene indlogerer sig på et krisecenter. Et enkelt døgn bliver de der, før de vender hjem til far igen. Om problemerne så er løst, og familien kommer ud af kaos, melder historien ikke noget om. Det er overladt til den videre samtale at digte en slutning, som kan tilpasses tilhørernes situation. For en samtalebog er det, og formålet er netop at bryde tabu og få en samtale i gang med de børn, hvis far og mor slår.

Fakta:

Titel: Når far og mor slår

Illustrator: Ursula Seeberg

Pris: 168 kroner

Sider: 42 sider

Type: Bog

Forlag: Hans Reitzels Forlag

Bogens beskrivelse af de to børns reaktioner er rammende og velskrevet. Den femårige piges bedste trøster er et kattetøjdyr, og hun trækker sig helt ind i sig selv, taler ikke med de voksne, men mjaver som katten. Den lidt ældre bror prøver at beskytte sin mor, men afvises og vælger fjernsynet og søvnen som flugt fra forældrenes skænderier.

De gode illustrationer understøtter fint teksten og indbyder ligeledes til samtale. Bogen er velegnet som oplæsningsbog for fem-tiårige.