Anmeldelse

Tema Opvækst

Tema Opvækst

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fem skandinaviske kortfilm med det overordnede tema "opvækst" og tilhørende undervisningsmateriale er Foreningen Nordens seneste udspil til en kulturpolitisk satsning på at styrke det sproglige fællesskab i Norden. Formålet er, som Bertel Haarder citeres for i materialets indledning, "at skabe en stemning blandt de unge, som gør, at de føler, at det at kunne bruge de andre nordiske landes sprog er - med et moderne udtryk - cool. Nordisk skal være cool blandt de unge". Det bliver nok ikke let at slå det engelske af banen.

Fakta:

Titel: Tema Opvækst

Pris: 240 kroner

Type: Biograffilm

Forlag: Foreningen Norden

Desuagtet er materialet en gave, som lander på et tørt sted. Nye korte fiktionsfilm til børn og unge har gennem flere år været en mangelvare i Danmark - et ærgerligt paradoks, eftersom den korte filmhistorie har vundet stort indpas i danskundervisningen på mellemtrinnet og i overbygningen.

Det danske bidrag "Lille mand" er en munter lille beretning om drenges forhold til det besværlige hunkøn, selvom den lille mand virker lidt for lille i forhold til sin mission. To af filmene skiller sig ud som små perler, den norske "Houdinis hund" og den svenske "Forældremødet". Sidstnævnte er en stramt komponeret og moralsk historie om et konfliktfyldt møde mellem to meget forskellige fædre og deres sønner.

De fem film ledsages af et grundigt undervisningsmateriale, som i sagens natur har lagt hovedvægten på de nordiske sprog, men der er også inspiration til arbejdet med filmenes indhold.

Materialet henvender sig til de 10-12-årige, og det kan varmt anbefales!