Gode historier

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Spred selv det vigtige budskab om lærerjobbets gode sider

'Det er vigtigt at fortælle den gode historie. Det er dén, man husker. I skal fortælle den gode historie om at være lærer. Historierne skal ikke nødvendigvis i medierne, men de skal fortælles ved alle givne lejligheder. Det spreder det vigtige budskab. Og I skal vide, at hvis man ikke selv fortæller sin historie, så fortæller andre den eller uddrager den fra dét, de oplever, når de møder én'.

centerchef Tine Lange, Huset Mandag Morgen

Og så blev der fortalt historier. Mange historier. Ti historier. Der var eventyr, moraler og gode opbyggelige historier, sjove historier.

Efter de ti historier analyserede Tine Lange indholdet:

- skurkene er aldrig jer selv. Det er fordomme og systemet. Det er forældre, undervisningsministeren og kommunerne.

- heltene er jer selv. Det er tillidsrepræsentanten og den nye lærer. Og det gennemgående budskab er, at folkeskolen er bedre end sit rygte.

- ofrene er jer selv. I er presset af omverdenen.

Hvorfor fortæller I ikke noget godt om andre? Om dem, der gør noget godt for jer. Lytter I til jeres kritikere? Ellers kan det være svært at forstå dem, kommenterede Tine Lange.

hela