Kampagnen "Udskolingen i bevægelse" skal løbes i gang i dag, for det går for trægt i de store klasser. Undervisningsministeriets læringskonsulenter er på Broager Skole i Sønderborg, hvor konsulenter og interessenter vil fortælle om kampagnen.

Ministeren skubber til bevægelsen i udskolingen

Det går for trægt med de 45 minutters bevægelse dagligt for både elever og lærere i de ældste klasser, mener undervisningsminister Merete Riisager, der nu starter en kampagne med temadage og praksisnær vejledning.

Publiceret

Udskolingen løbes i gang

Undervisningsministeriet starter i dag kampagnen "Udskolingen ibevægelse", der har til formål at klæde lærere, pædagoger og lederebedre på til at implementere bevægelse i udskolingen. Kampagnenfaciliteres af Undervisningsministeriet. I arbejdet medkampagnen har ministeriet inddraget KL, Danske Skoleelever (DSE),Danmarks Lærerforening (DLF), Børne- og Kulturchefforeningen (BKF),BUPL, Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI, Dansk Skoleidræt, KOSMOS,Syddansk Universitet (SDU) og Skolelederforeningen.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Udskolingen i bevægelse".

Med disse tre ord i en ny kampagne siger undervisningsminister Merete Riisager reelt "kom nu i gang" til elever og lærere i de ældste klasser i folkeskolen.

Det er nemlig de ældste klasser og deres lærere, der halter bagud med bevægelse i de 45 minutter om dagen, som folkeskolereformen foreskriver.

"Bevægelse er et af de elementer i folkeskolereformen, som både børn og voksne i skolen er meget glade for. Vi ved dog, at bevægelse ikke har været lige let at implementere alle steder. Derfor har vi nu lavet en kampagne, som skal give mere viden og inspiration til at inddrage bevægelse i skoledagen til gavn for elevers læring og trivsel," siger Merete Riisager i en pressemeddelelse fra Undervisningsministeriet.

Bevægelse: Elever skal lære med kroppen

Ministeren har kaldt bevægelsesdelen af reformen for et lyspunkt, og kampagnen  "Udskolingen i bevægelse" skal løbe på disse ben:

  • Praksisrettet videns- og inspirationsmateriale om bevægelse i udskolingen
  • En række landsdækkende temadage
  • Praksisnær vejledning til kommuner og skoler

Undervisningsministeren håber, at kampagnen vil hjælpe undervisere i udskolingen og give dem flere redskaber til at få sat endnu mere gang i bevægelsen.

Tanken er, at kampagnen skal være så praksisnær, at pædagoger og lærere kan inddrage bevægelse i deres undervisning, så det er meningsfuldt i forhold til elevernes motivation, trivsel og læring.

Resultater fra følgeforskningen til folkeskolereformen viser, at knap en tredjedel af de adspurgte lærere og pædagoger mener, at de har behov for mere viden om, hvordan man inddrager motion og bevægelse i undervisningen.

Alle kommuner og skoler kan deltage i kampagnen og vil få en officiel invitation til at indgå samarbejde med ministeriets læringskonsulenter.