Anmeldelse

Hatteteater for børn

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hatteteater er en interaktiv teaterform for børn mellem tre og 12 år. I hæftet introduceres metoden progressivt i fire afsnit. Første del beskriver formen, og i anden del præsenteres redskaber til historiefortælling. Tredje del perspektiverer, hvilke muligheder der ligger i metoden, også for voksne, og fjerde del giver forslag til, hvordan man ud fra grundprincipperne kan lave en hel forestilling. Endelig er der eksempler på igangsætningsøvelser bagerst i hæftet.

Fakta:

Titel: Hatteteater for børn

Forfatter: Marianne Siem

Pris: 84 kroner

Sider: 64 sider

Type: Bog

Forlag: Dansk Pædagogisk Forum

Hæftet er spækket med skønne fotografier, der autentisk, inspirerende og livgivende dokumenterer børnenes optagethed af aktiviteterne. Det er tydeligvis sjovt at lave hatteteater!

Jeg ser bogen som aldeles vedkommende i flere af skolens fag som dansk, idræt og musik, og jeg har især hæftet mig ved den bevidste, tydelige og stringente kreativitetsfremmende didaktik, der anvendes; en didaktik, der sikkert kan inspirere anden undervisning.