Anders og Charlotte Wøhlk Eriksen og deres datter Clara bor 300 meter fra Nordvangsskolen, men har fået plads i børnehaveklassen på Vestervangsskolen, der ligger tre kilometer væk ad stærkt trafikerede gader.
Anders og Charlotte Wøhlk Eriksen og deres datter Clara bor 300 meter fra Nordvangsskolen, men har fået plads i børnehaveklassen på Vestervangsskolen, der ligger tre kilometer væk ad stærkt trafikerede gader.

Forældre anklager kommune for ikke at have et frit skolevalg

Glostrups fordeling af elever til kommunens eneste folkeskole, der er fordelt på fem adresser, vækker vrede hos en gruppe forældre. Fordi de fem adresser udgør en samlet skole, kan eleverne komme fra hele kommunen. Det betyder, at flere er blevet tildelt den skole, der ligger længst væk, og det giver små børnehaveklassebørn en farlig rute til skole.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Clara og Asger skal starte i børnehaveklasse efter sommerferien. De bor tæt på den ene af kommunens fem skoleafdelinger. Men efter sommerferien skal de starte i 0. klasse på Vestervangskolen, som er den afdeling ud af fem, der ligger henholdsvis tredje- og fjerdelængst væk fra familiernes boliger.

I stedet for en skolevej på under én kilometer, får de to kilometer ad farlige gader til skole. For at komme i skole skal de 6-årige børn nemlig hver dag krydse og færdes langs den stærkt trafikeret Nordre Ringvej O3, som er kategoriseret som ikke-egnet skolevej. Dertil kommer, at der de næste år er letbanebyggeri ved Ringvejen med tung trafik, omlægning af trafikken og byggearbejde til følge.

"Ud over den ekstremt farlige skolevej, bliver børnene også de eneste i deres villakvarter, som ikke bor tæt på klassekammeraterne. Det er helt uholdbart", siger forælder og folkeskolelærer Camilla Dornfeldt.

Hun arbejder som lærer på en folkeskole i Brøndbyvester og er mor til 6-årige Asta, som indtil i fredags var i samme situation. Camilla Dornfeldt kontaktede derfor Folkeskolen om sagen. Torsdag forelagde vi familiens kritik for centerchef Jonas Wittendorff i Glostrup Kommunes Børne- og Skoleforvaltning.

En konsekvens af, at der kun er én distriktsskole i kommunen er, at flere forældre oplever, at de ikke selv kan vælge, hvilken af de fem afdelinger deres barn skal gå på.

"Det betyder, at der reelt ikke er frit skolevalg i vores kommune", siger Camilla Dornfeldt.

Han oplyser, at erfaringerne fra i år vil blive opsamlet og givet videre til det politiske niveau, så politikkerne kan forholde sig til, om der er behov for at lave om på indskrivningskriterierne.

"Det er en ren politisk beslutning", understreger Jonas Wittendorff.

Powered by Labrador CMS