Anmeldelse

Tropisk træ i din hverdag

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Tropisk træ i din hverdag - bæredygtig handel" ... Umiddelbart lyder det lige så spændende som DK4's sendeflade mandag formiddag, men skinnet bedrager faktisk.

Fakta:

Titel: Tropisk træ i din hverdag

Forfatter: Bente Svane Nielsen, Brian Skov Sundstrup, Mikkel Søloft, Jesper Tolstrup

Type: Bog med dvd

Forlag: FDB

Materialet henvender sig til fagene i overbygningen, nærmere betegnet samfundsfag, biologi, geografi og historie. Der er gjort store anstrengelser ved at præsentere hæftet i forhold til blandt andet slutmål i de nævnte fag. "Fire fluer med et smæk" kalder forfatterne det.

I den virkelige verden skulle man nok nøjes med at daske tre fluer, for historiefaget er kun ganske lidt relevant at inddrage på grund af det store pensum, der er i historiekanonen, og tidspresset. Men i de andre fag passer det som fod i hose.

Emnet om bæredygtig handel er jo desværre brandaktuelt. I den medfølgende lærervejledning findes fire gode undervisningsforløb, hvor også projektopgaven er repræsenteret. Alle sammen med forskellige tidsintervaller. Det er en stor hjælp.

En god vinkel er også nævnt, nemlig hele fair trade-begrebet. Det kan kædes sammen med de skyhøje madpriser, vi netop nu oplever.

Som undervisningsmateriale er det solidt og flot, men naturligvis har afsenderen - FDB - en hensigt, så husk at være kritisk. Men herligt for eleverne. Her er mulighed for at komme ud i virkeligheden og undersøge noget konkret.