Anmeldelse

Mad og motion

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Mad og motion" er titlen på denne undervisningsavis fra Politiken og Gyldendal. Materialet henvender sig til skolens ældste elever og til elever i ungdomsuddannelserne.

Avisen indeholder fjorten indlæg om temaet mad og motion. Artiklerne er forskelligartede med hensyn til indhold og type, der er formidling af fakta, undersøgelser og opinion.

På indholdssiden kommer de små spots langt omkring, og det handler om kalorieforbrænding, sukker, fedme, spisevaner, energidrikke, vand, spiseforstyrrelse, madpakken, motion og en motionsguide.

Herudover er der en lang række elevinterview, hvor elever fortæller om deres forhold til sundhed, og hvad de selv gør for at leve sundt. Især her rammer vi eleverne i deres eget spejlbillede, vaner og holdninger, og der er skabt grobund for en god debat.

Materialet passer godt til målgruppen de større elever. Indholdet er informativt, og det er et godt udgangspunkt for fordybelse og diskussion.

Til avisen hører hjemmesiden www.undervisningsavisen.dk, der indeholder opgaver og materialer til undervisningsaviserne.

Det er et fint undervisningsmateriale, der kan danne udgangspunkt for et spændende undervisningsforløb, og det kan eventuelt kombineres med at besøge den aktuelle udstilling, "Sport og Spinat", på Experimentarium.