Anmeldelse

Fremtidslaboratoriet.dk
Fremtidslaboratoriet.dk

Fremtidslaboratoriet.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret
Fremtidslaboratoriet.dk er et godt værktøj for den it-interesserede lærer og elev. Det samler og kategoriserer en masse link ud fra klassetrin, lektioner og fag. Alle link til programmer og undervisningsforløb får en kort introduktion og en guide til at komme i gang.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Navigationen er simpel og giver godt overblik. Dette overblik kan skyldes, at materialet endnu virker en smule begrænset. Det er forskelligt, hvor meget materiale der er til hvert fag, og hvordan det bliver præsenteret. Til biologi findes kun ét emne, mens der til dansk er mange.

Fakta:

Titel: Fremtidslaboratoriet.dk

Type: Internet

Forlag: Innovation Lab

Siden fremviser en masse it-værktøjer og kommer med vejledning til brugen, men en del af redskaberne kræver stadigvæk forholdsvis gode it-kompetencer fra både lærer og elev. På baggrund af materialets introducerende karakter bør læreren selv understøtte de forskellige it-værktøjer og vejledninger ud fra sin egen pædagogiske og didaktiske tilgang. Foretrækkes en tilgang med baggrund i cooperative learning eller spil i it-undervisning, så vil den præsenterede pædagogik nok skuffe en smule. 

Afslutningsvis kunne det være lækkert, hvis siden kunne distancere sig mere til for eksempel ittorvet.dk eller emu.dk. Det gør den allerede positivt i forhold til navigationen, men på den indholdsmæssige side kunne man sagtens have skelnet mere mellem lærer- og elevmaterialet, inspirationsforløb og it-kompetence. Det er ofte en hårfin grænse mellem for meget eller for lidt information.

Sidst, men ikke mindst, kunne det også have været godt at se egentlige bud på brug af materialet i fremtidens undervisningsformer.

Powered by Labrador CMS