Anmeldelse

At tænke som en stjerne

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med udgangspunkt i menneskets forestillinger om, hvad stjerner er, hvad de kan fortælle, og hvad stjernehimlen gemmer på, inviterer bogen eleverne til at forundres, gruble og udtrykke sig i ord og billeder. Mennesket har altid set op på stjernehimlen, hvor de har forsøgt at skabe sig mening og overblik. Så hvad er det, stjernerne kan fortælle os? Hvad var det, Abraham, de tre vise mænd fra Østerland, Tycho Brahe, Grundtvig og Simba i Disneys "LøvernesKonge" så, når de kiggede stjerner?

Omdrejningspunktet er etik, æstetik, refleksion og eksistentiel eftertænksomhed i en konkret, nærværende og helhedsorienteret "top-down"-undervisning. Det er læseglæden og indholdslæsningen, der har det særlige fokus, og dette gør bogen særdeles velegnet til inddragelse også i kristendomskundskab og i billedkunst. Der er både nye og klassiske tekster i flere genrer - både skønlitterære og faglitterære.

Bogen er et supplerende materiale til serien "Tid til dansk" for indskolingen, hvor der bliver gået i dybden med lyrik, sprog og billedarbejde. Det er næsten en hel lille kulturkanon, både litterært og kunstnerisk. Der er mange sjove og gode forslag til kreativt arbejde med de mange gode tekster. Man får helt lyst til at komme i gang med det samme.