Lærerprofession.dk's dommerpaneler har fundet de bedste projekter i 2020. Billedet er fra et af sidste års dommermøder.
Lærerprofession.dk's dommerpaneler har fundet de bedste projekter i 2020. Billedet er fra et af sidste års dommermøder.

Lærerprofession: To gange top tre er udpeget

Årets tre bedste bachelorprojekter fra læreruddannelsen og tre bedste pædagogiske diplomprojekter fra skoleområdet er fundet. Som sædvanlig har det været svært at vælge mellem de mange gode projekter.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"De enkelte projekter skiller sig ud fra hinanden på forskellig vis, men hele udvalget var spændende. Man kan generelt mærke, at der er tale om erfarne lærere, der har fået noget ud af at tage en diplomuddannelse", siger Nikolaj Elf, professor i uddannelsesvidenskab, SDU, og medlem af Lærerprofession.dk's dommerpanel for pædagogiske diplomprojekter.

Om de tre projekter, der er valgt ud til at få priser siger han:

"Det akademiske håndværk er i orden, de er godt skrevet, og så er de relevante for den praksis, de er sat i verden for at undersøge. Diplomuddannelsen tages for at kunne gå tilbage til egen praksis og udvikle den. Den opgave løser de på forbilledlig vis og ikke kun i forhold til den lokale praksis, men også i almen forstand. De har en væsentlighed og aktualitet, som er spot on".

Nikolaj Elf er leder af SDU's Center for Grundskoleforskning, hvor man beskæftiger sig meget med praksisrettet grundskoleforskning.

"I den sammenhæng taler vi om forskning om, med og for grundskolen. Det er lige præcis, hvad de tre vindere gør. De bidrager med viden om skolen inden for deres studieområder, de forsker med skolen og med de praktikker, der er, og de gør det for skolen, for at forbedre det, der foregår i skolen", siger professoren.

Der var kun indstillet syv pædagogiske diplomprojekter til årets bedømmelse. Anderledes så det ud med professionsbachelorprojekter, hvor der var indstillet 53.

Lærerprofession.dk's dommere er lærere, skoleledere, skolechefer, undervisere fra professionshøjskolerne, universitetsforskere og sidste års førsteprismodtagere.

Se de tre dommerpanelers sammensætning her:  

Powered by Labrador CMS