Per B. Christensen får en kommission med fem medlemmer under sig. Se i artiklen hvilken lærer, der er med i kommissionen.
Her er medlemmerne af lærernes arbejdstidskommission
Den samlede undersøgelseskommissionen, der skal komme med anbefalinger til nye arbejdstidsregler til lærerne, er nu klar. Formand Per B. Christensen skal arbejde sammen med fem medlemmer.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Per B. Christensen er ikke længere ene mand i den undersøgelseskommission, som KL og Danmarks Lærerforening blev enige om at nedsætte ved de overståede overenskomstforhandlinger.
Formanden skal arbejde sammen med fem kommissionsmedlemmer i en kommission, som kommer til at bestå af en højesteretsdommer, en skolechef, en professor, en forskningschef og en lærer.
Kommissionsformand efter lærernes OK-ja: Nu skal jeg ud at besøge skoler
Per B. Christensen kalder de fem medlemmer for "stærke profiler":
"Jeg er rigtigt glad og lettet over, at så stærke profiler har sagt ja til at medvirke til at løse denne her spændende og vanskelige opgave for folkeskolen", siger han og fortsætter:
"Jeg er sikker på, at det alle er folk, der vil gå ind med deres faglige kompetence enten fra praksis eller fra forskningsverdenen. Og jeg er også sikker på, at det er folk, som er gode til at samarbejde mod et mål".
I lommen på Bondo eller KL? "Hvis jeg er noget, er jeg i lommen på folkeskolen"
Kommissionsformanden har flere gange udtalt, at kommissionen ville stå stærkest, hvis KL og Lærerforeningen kunne blive enige om at pege på de samme medlemmer.
Er KL og DLF enige om alle medlemmerne?
"Der har været en proces, og det er profiler, som har opbakning fra KL, mig og lærerforeningen. Det er et stærk fundament for de fem profiler at blive valgt på".
Er der nogle af de her medlemmer, som du selv har udpeget, eller har parterne udpeget dem alle?
"Det er en proces, hvor vi har drøftet, hvad det er for nogle kompetencer, der er brug for. Og så er vi nået frem til, at det her er et godt bud. Det er både stærke enkeltprofiler, men samlet er de også et godt bud på en kommission, som kan agere funktionelt og agilt".
Højesteretsdommer med i kommissionen
Blandt de fem medlemmer er blandt andet Lars Hjortnæs, der er højesteretsdommer.
Hvad skal en højesteretsdommer bidrage med?
"Han er dommer i Arbejdsretten, og det giver ham nogle stærke kompetencer i forhold til at skulle oversætte de vilkår, vi ser i skolen, til nogle anbefalinger til en overenskomst. Så han er bestemt en stærk profil at have med", siger Per B. Christensen.
Analyse: Kommissionen og den gordiske arbejdstidsknude
Kommissionen har også fundet plads til en lærer, Gitte Grabov fra Bagsværd Skole. Hun har netop overstået et arbejde i rådgivningsgruppen, der har bistået med anbefalinger til Undervisningsministeriets vejledningsmateriale efter reduceringen af antallet af bindende mål.
"Hun er en dygtig lærer, som bliver en vigtig del af kommissionen. Hun kan bidrage med den hverdag, hun ser i skolen. Så hun kan bidrage med, hvad der skal til for at have fundamentet for at skabe god undervisning og kvalitet i undervisningen", siger kommissionsformanden.
Mødes efter sommerferien
Selvom der nu er sat navne på alle kommissionsmedlemmer, samles kommissionen først efter sommerferien, fortæller Per B. Christensen.
"Jeg tror, at alle parter trænger til at komme på sommerferie, og så starter vi op med vores lille sekretariat den 15. august. Jeg håber, at kommissionen kan mødes først i september, og så har vi en opstartskonference, som KL og DLF er værter for den 18. september".
De fem medlemmer er:
Lærer Gitte Grabov, Bagsværd Skole, læringsvejleder, læsevejleder, medlem af rådgivningsgruppen for Fælles Mål, medlem af arbejdsgruppen for de lempede Fælles Mål på læringsplatformene 2018. Folkeskolelærer siden 1994.
Højesteretsdommer Lars Hjortnæs, dommer i arbejdsretten og tidligere afdelingschef af lovafdelingen i Justitsministeriet.
Skolechef Ulla Riisbjerg Thomsen, Vejle kommune, tidligere skoleleder i 12 år og tidligere tilknyttet UC Lillebælt, som uddannelseschef på lærer - og pædagoguddannelserne. Uddannet lærer.
Professor Lotte Bøgh Andersen, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet, samt på VIVE (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd). Hun er desuden leder af Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse og har i mange år forsket og undervist i motivation, ledelse og styring i både offentlige og private organisationer. Senest var hun fra marts 2017 til juni 2018 medlem af Ledelseskommissionen.
Forskningschef Andreas Rasch-Christensen, Via, Ph.d., har en omfattende erfaring med at gennemføre og lede forsknings- og evalueringsopgaver inden for pædagogiske og socialt faglige områder. Har forfattet flere bøger og videnskabelige artikler og har siddet med ved bordet i mange råd og udvalg.
Erfaren topembedsmand skal løse arbejdstidsknude