Det bliver forhenværende direktør for Børne- og Kulturforvaltningen i Næstved Kommune og tidligere formand for Børne- og Kulturchefforeningen Per B. Christensen der skal stå i spidsen for undersøgelseskommissionen om lærernes arbejdstid.

Erfaren topembedsmand skal løse arbejdstidsknude

Efter at bl.a. Avisen.dk og politiken.dk har offentliggjort navnet, bringer folkeskolen.dk også navnet på formanden for den nye arbejdstidskommission. Det er den tidligere formand for Børne- og Kulturchefforeningen Per B. Christensen, som har en lang karriere som både lærer og topembedsmand bag sig, der nu skal forsøge at løse arbejdstidsknuden.

Publiceret

BLÅ BOG: PER B. CHRISTENSEN

Født 1956
2018-: Opmand i forhold til etableringen af skolestrukturenfor den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU)
2018-: Medlem af den ekspergruppe der evaluererlæreruddannelsen
2014-: Formand for Akkrediteringsrådet for de videregåendeuddannelser
2014-: Medlem af vurderingsudvalget i A. P. Møllerfondenvedrørende folkeskoledonationen
2008-12: Formand for følgegruppen der kom med forslag til dennuværende læreruddannelse
1998-2017: Direktør i Børne- og Kulturforvaltningen i NæstvedKommune
2010-12: Medlem af Børnerådet
2001-09: Formand for Børne- og Kulturchefforeningen
2001-09: Medlem af KL's embedsmandsgruppe om kommunalreformenog kvalitetsreformen
1985-98: Udviklingschef og Kontorchef i Storstrøms Amt
1981-85: Lærer på Blæsenborgskolen i Maribo, ungdomsskolelederog medlem af kredsstyrelsen for DLF kreds 65
1981: Uddannet lærer fra Vordingborg Seminarium

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg er ikke arbejdstidsnørd eller personalejurist, men jeg har været både lærer og leder. Jeg er god til at lede processer og til at få folk til at enes, og så er jeg meget optaget af de rammevilkår vores lærere og ledelse har i folkeskolen og af at vi skal udvikle en stærk folkeskole i de kommende år".

Den nye undersøgelseskommission skal senest ved udgangen af 2019 præsentere et forslag til en ny arbejdstidsaftale for de 50.000 lærere i den danske folkeskole. Det er Per B. Christensen, der skal udpege de øvrige medlemmer af kommissionen, og her vil han sørge for, at der både er praktikere og forskere med ved kommissionens mødebord:

Undersøgelseskommissionen er en del af det overenskomstforlig på det kommunale område, der blev indgået for en uge siden. Men selvom det i første omgang kun er arbejdstiden, kommissionen skal undersøge, så stopper det ikke dér, fortæller Per B. Christensen.

Powered by Labrador CMS