Nordfyn: Skolebestyrelser vil råbe politikerne op

Vi vil snakke med politikerne, ikke forvaltningen, lyder det i et brev fra Kystskolens skolebestyrelse på Nordfyn til kommunalbestyrelsemedlemmerne. Skolerne i Nordfyns Kommune er pressede. Formænd for skolebestyrelserne er gået sammen om at udtrykke deres bekymring i et brev til politikerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"I Nordfyn brystede vi os af, at situationen ikke var så slem som i Odense, men nu vi er bange for, at det er der, vi er på vej hen. Lærerne er pressede, løber rigtig stærkt og har højt sygefravær. På min skole er lederen sygemeldt, og på over halvdelen af skolerne har lederne været nede med stress", siger formand for skolebestyrelsen på Kystskolen Kasper Solberg Hansen, der ikke er i tvivl om, at de pressede forhold kan gå ud over elevernes undervisning:

Odense: Forældre forkaster budgettet på halvdelen af skolerne  

"Forældrene kan begynde at mærke, at der er for få hænder, for mange vikarer og for stor udskiftning på grund af sygemeldinger. Jeg har fået konkrete henvendelser fra forældre, der siger, at de vil flytte deres børn i privatskole, hvis der ikke sker noget".

Kystskolens bestyrelse skrev brev til børne- og ungeudvalget i kommunen, og efterfølgende har formændene mødtes med fire andre skolebestyrelsesformænd, der kunne nikke genkendende til problemerne. De valgte at bakke op om klagen ved at sende en fælles skrivelse til politikerne. En enkelt formand var forhindret i at deltage i mødet, men forventes at tilslutte sig. 

Kritik af forvaltningen 

Et af de kritikpunkter, bestyrelsesformændene fremfører, er manglende åbenhed fra forvaltningens side. 

"Fra skolebestyrelsesformændenes egne møder er det blevet kendt, at det ved flere lejligheder er sket, at skolelederne beder formændene holde igen med kontroversielle emner, fordi de ellers vil blive kaldt til verbal skideballe i forvaltningen dagen efter. Noget der i den grad gør indtryk på os!" står der i det brev, Kystskole-bestyrelsen har sendt til kommunalbestyrelsen.

Erik Schmidt-sagen: Åbent opgør om advarsel

De har derfor meldt ud, at de ikke vil deltage i dialogmøder i 2016, så længe forvaltningen er til stede. Kasper Solberg Hansen mener, at forvaltningen presser skolelederne og ikke lytter til kritiske røster.

"Et eller andet sted, må filmen være knækket. Der er problemer med arbejdsmiljøet, og når mentaliteten i forvaltningen er, at man ikke kan ytre sig kritisk, hober det sig op. Vi ser helt klart et embedsmandsværk, der er under al kritik."

Alle skolerne skal fremover mødes med for formanden Børn-og Ungeudvalget Jens Otto Dalhøj (Liberal Alliance) og direktør for Børn og Unge Ejner Jensen. Kasper Solberg Hanen fra Kystskolen håber, dialogen vil få konkrete løsningsforslag på bordet.

"Vi håber, den kommende runde kan være med til at skabe tillid mellem ledelse og bestyrelser, så vi kan få iværksat initiativer, der kan skabe arbejdsglæde på skolerne igen", siger skolebestyrelsesformanden.