Skovbyskolen ligger på den ene side af vejen, Columbusskolen på den anden. Og selv om de har fælles ledelse, har lærerne altid opfattet dem som to skoler og ikke studset over, at specialskolelærerne fik en højere løn.

Lønchok til lærerne på to Skanderborg-specialskoler

I flere måneder har ansatte, elever og forældre på Columbusskolen i Galten været bekymrede over, at hele skolen måske skal flytte til Skanderborg. Og efter nytår fik lærerne så endnu et chok. De og deres kolleger fra afdeling D på Låsby Skole kommer til at gå markant ned i løn.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Timingen er utroligt dårlig", siger Lasse Sorgenfrei. Han er tillidsrepræsentant på Skovbyskolen og dermed også for kollegerne på Columbusskolen på den anden side af vejen. Han og de øvrige lærere har altid opfattet Columbusskolen som en specialskole med sine egne ansatte, samtidig med at den har hørt under folkeskolen Skovbyskolens ledelse og tillidsrepræsentant. Ingen har overvejet, at det skulle betyde, at lærerne på Columbusskolen slet ikke var berettigede til det observations- og heldagsskoletillæg på 3000 kroner om måneden, de altid har fået.

"Som de siger, så er det jo de samme elever med de samme vanskeligheder, som det hele tiden har været - ingenting er ændret", siger Lasse Sorgenfrei.

Men i skoleforvaltningen i Skanderborg opdagede man altså på et tidspunkt, at lærerne på både Columbusskolen og specialafdelingen Afd. D på Låsby Skole fik et tillæg, som de ikke er berettigede til, og kontaktede Skanderborg-Odder Lærerkreds.

"Det skal jo bringes i orden, og derfor har vi forhandlet. Lærerne har jo været i god tro, og derfor er der ikke noget krav om tilbagebetaling af uberettiget udbetalt tillæg, og det kommer heller ikke til at træde i kraft nu og her. Tillægget bliver udfaset over tre år", forklarer kredsformand Frank Møller Larsen.

De lærere, der var ansat før 2015, vil fremover få et - væsentligt mindre - specialklassetillæg. Tillægget til lærere, der underviser i specialklasserækker på almindelige folkeskoler, blev afskaffet med OK15, men allerede ansatte beholdt det som en personlig ordning. Og det tillæg er de lærere, der har været på Columbusskolen før 2015, altså berettiget til.

"Så lærerne er også kede af, at de fremover får forskellig løn", fortæller Lasse Sorgenfrei og tilføjer, at det drejer sig om rigtig mange penge, lærerne mister, og at de jo har indrettet sig økonomisk efter den løn, de er blevet ansat på.