Lærerne fra Sorø løb i en time en rute rundt om rådhuset for at skabe opmærksomhed på konflikten. Klik på tallene for flere billeder.
Lærerne fra Sorø løb i en time en rute rundt om rådhuset for at skabe opmærksomhed på konflikten. Klik på tallene for flere billeder.

Løbe-event giver Sorø-lærere fællesskab

Lærerne fra Sorøs skoler mødtes i går foran rådhuset. Nogle løb rundt om rådhuset med en lockout-seddel på trøjen, mens andre delte påskeliljer ud og fik sig en snak om konflikten med forbipasserende.

Publiceret

Sedler med teksten: "lockoutet" efterfulgt af et selvvalgt løbenummer sættes på tøjet. Opfindsomheden er stor og vi morer os over teksten "Lockoutet nr. 007". Klokken 12.00 blæses løbet i gang - deltagere, som ikke løber, hepper os ud på ruten. Vi er fyldt med glæde, der udveksles smil og hilsner. Det er rart at få rørt musklerne. Snart har vi spredt os på hele ruten, der er 600 m rundt om rådhuset. Enkelte bilister dytter og hilser på os, vi vinker og smiler til dem.

Flere har taget børn med. Det er dejligt at hilse på eleverne, vi savner dem. Nogle at de store elever er med til at dele påskeliljer ud. Bagefter fortæller elev Jakob Sørensen, at de fleste gerne ville tage imod en gratis blomst. Eleverne fik et smil og en tommelfinger med på vejen, som han siger. 

Elev Rebecca Bach fortæller, at det også var lidt grænseoverskridende, da hun skulle lægge potten med påskeliljerne ned i en fremmed dames rygsæk. Generelt var folk søde, mange tog imod - og de der afslog at modtage en blomst sagde pænt nej tak.

På løberuten er der også plads til alle. Vi småsnakker og hygger os, enkelte udnytter tiden og motionerer for alvor. Der er plads til små pauser, vi stopper op ved mållinjen og snakker lidt, inden vi løber videre, alle er en del af fællesskabet. Voksne, børn og hunde går, lunter eller spurter rundt. Vi møder hinanden med komplimenter og positive tilråb. Tilskuere hepper på os, nogle ønsker god tur. 

To pensionister står på det fortov, vi løber på. Den ene med rollator råber til os: "Det ser godt ud, må vi komme med". Vi svarer, at de er hjertelig velkomne - pensionisterne bliver dog stående.  På denne ellers grå og triste fredag er regnen stilnet af og luften mild. Vi, der er mødt op, er glade og opstemte i fællesskab. Det er vi egentlig rigtig gode til; at skabe fællesskab og samling. Klokken 13.00 heppes vi over målstregen, dagens aktivitet er slut, vi kom alle godt i mål.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dagen starter grå og regnfuld. Det er sådan et vejr, hvor man helst sætter sig hjemme i sofaen. Lærerne i Sorø samles om en løbeevent omkring rådhuset. Samtidig skal der deles påskeliljer ud til forbipasserende med en hilsen fra lærerne. 

De første ankommer til mødestedet, og en hyggelig stemning spreder sig. Langsomt fyldes pladsen ved siden af busholdepladsen. Vi kender hinanden rigtig godt nu, fællesskabet er styrket. Både blandt egne kolleger og mellem skolerne. Alle hjælper med at slæbe de mange blomster til startstedet. 

 

Powered by Labrador CMS